Πόση ασφάλεια θα μπορούσε να αισθανθεί ένας πολίτης μέσα στη χώρα που διαβιώνει, όταν παρακολουθεί τούς ανθρώπους που τον κυβερνούν, να αναιρούν - κάθε φορά - με τις ίδιες τους τις πράξεις, όλα όσα του λένε;

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο Αλέξης Τσίπρας, που ενώ ως πολιτικός αρχηγός διετέλεσε πρωθυπουργός και με απλά μαγικά μετέτρεψε το "ΟΧΙ" του έθνους σε "ό,τι θέλω κάνω", ως αντιπολίτευση προσπάθησε να πείσει τους Έλληνες πολίτες για την ειλικρίνεια του.


Επέλεξε να ορκιστεί ως πρωθυπουργός, με πολιτικό όρκο, διότι όπως ο ίδιος δήλωσε σε εκπομπή  "δεν θα μπορούσε να υποκριθεί πως είναι κάποιος άλλος". 

Από τις πράξεις του όμως, άλλα αντιλαμβανόμαστε.


Τελικά τι ισχύει; Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι ο πολίτης για την αξιοπιστία ενός τέτοιου πολιτικού, ώστε να του επιτρέψει μέσω της ψήφου του τη διαχείριση της πατρίδας του και, κατά συνέπεια, της ίδιας της ζωής του; Όταν με τόση ευκολία και μπροστά στα μάτια του, άλλα του λέει και άλλα πράττει.


ΕΔΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΩΣ ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΕΙΟΥ


Στην ίδια συνέντευξη μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο χριστιανισμός έχει κοινά στοιχεία με την σοσιαλιστική αντίληψη.
Αν μας επιτρέπεται η απορία, πώς μπορεί να συμβαδίσουν δόγμα και πολιτική που καμία σχέση δεν έχουν μεταξύ τους, το πιθανό συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήγαμε είναι πως χρησιμοποιεί τους θρησκευόμενους πολίτες για να αποκτήσει ψηφοφόρους μέσω αυτών. Έρχεται όμως για μια ακόμα φόρα αντίθετος με τις πράξεις του, όταν κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του το θέμα διαχωρισμού εκκλησίας - κράτους ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν μέσω συνεδριάσεων την τότε βουλή και φυσικά το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει.

Όταν λοιπόν έχουμε να κάνουμε με έναν πολιτικό που επανέρχεται να μας ζητήσει να του εμπιστευτούμε την ζωή μας μέσω της ψήφου μας, που ο ίδιος προεκλογικά φώναζε και διαλαλούσε πως με ένα νόμο θα "έσκιζε" τα μνημόνια και μετά ο ίδιος διέψευδε τα λόγια του.



Δυστυχώς για αυτόν και τους ομοίους του αρκετοί πολίτες έχουμε μνήμη - όχι χρυσόψαρου - αλλά και νόηση ώστε να αντιλαμβανόμαστε πλέον την κοροϊδία τους και να παίρνουμε σωστές αποφάσεις για τις ζωές μας διαχωρίζοντας την αλήθεια από τα ψέμματα που χρόνια τώρα μας σερβίρουν.

Η Ελλήνων Συνέλευσις και οι πολίτες ως ενημερωμένοι και ενεργοί άνθρωποι που την αποτελούν έχουν πάρει θέση και απόφαση να μην επιτρέψουν σε κανένα πολιτικάντη να τους εξαπατήσει ποτέ ξανά. Αποφάσισαν πως οι ζωές τους είναι πολύτιμες για να κλείνουν τα μάτια τους στην πλάνη και στις κούφιες υποσχέσεις όλων των κομματανθρώπων που μας περιβάλλουν. Ενημερώσου για όλα όσα μπορεί να σε βοηθήσουν να γίνεις ενεργός πολίτη.

 

Σύνταξη: Καίτη Γούναρη
Επιμέλεια : Αναστασία Ιακώβου

ΠΗΓΗ