ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Στείλαμε στους Ουκρανούς τα κατασχεμένα Καλάσνικοφ του Nour-M




Η Ελλάδα έστειλε στους Ουκρανούς μέσω Πολωνίας συνολικά 56 κιβώτια με 20.000 Καλάσνικοφ και πυρομαχικά που είχαν κατασχεθεί στη Ρόδο στις 21 Νοεμβρίου του 2013 από το πλοίο «Nour-M» με σημαία Σιέρα Λεόνε.

Στα 9 από τα 56 κιβώτια υπάρχουν σφαίρες μικρού διαμετρήματος, 7,62 χιλιοστών, για τα Καλάσνικοφ και μεγάλου διαμετρήματος για αντιαεροπορικά 12,7 χιλιοστών ενώ υπάρχουν και όπλα ΑΚ-47.

Η Ελλάδα ειναι υποχρεωμένη να ξεστοκάρει σοβιετικό υλικό (εκτοξευτές) λόγω νατοϊκής οδηγίας μέχρι το 2025 καθως το ΝΑΤΟ έχει καλέσει εδώ και στο έτη, όλες τις χώρες – μέλη του που διαθέτουν ρωσικό εξοπλισμό – όπως η Ελλάδα- να τον αποσύρουν εντός πενταετίας και να τον αντικαταστήσουν με δυτικά οπλικά συστήματα.

Η Ελλάδα εχει δύο κατηγορίες ρωσικών συστημάτων: Αυτα που έτσι και αλλιώς λόγω παλαιότητας θα πρέπει να αποσυρθούν και εκείνα που όταν αποσυρθούν θα πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα με μεγάλο κόστος.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν ρωσικής κατασκευής όπλα, καθώς όταν έγινε η ενοποίηση των δυο Γερμανιών, με την διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα έλαβε δωρεάν οπλικά συστήματα σοβιετικής προέλευσης από το οπλοστάσιο της Ανατολικής Γερμανίας.

Συνολικά τα ρωσικής κατασκευής όπλα που διαθέτουν η χώρα μας είναι:

• Αντιαεροπορικά συστήματα S-300PMU-1 μεγάλου βεληνεκούς, Τor-M1 μεσαίου βεληνεκούς και OSA μικρού βεληνεκούς.


• Κατευθυνόμενα βλήματα εδάφους – αέρος (RM-70) και εδάφους – εδάφους (SA-8B), •

• Αντιαρματικά Kornet-E.

• Πυροβόλα των 23 χιλιοστών ZU-23.

• Αερόστρωμνα Zubr. Ένα από τα Zubr είναι ουκρανικό.





Πηγή : www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ