ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΠΟΕΔΗΝ – Έκλεισε η ΜΕΘ στο νοσοκομείο Έδεσσας λόγω ελλείψεων προσωπικού – Μεγάλα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει με μελανά χρώματα την εικόνα των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, ενώ καταγγέλλει ότι η ΜΕΘ της Έδεσσας έκλεισε λόγω ελλείψεων προσωπικού



Χωρίς ΜΕΘ μένει το νοσοκομείο της Έδεσσας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, καθώς δύο από τους τρεις εντατικολόγους μεταφέρθηκαν στα Γιαννιτσά για να καλύψουν τα κενά. Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει η ομοσπονδία των υγειονομικών, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν να διαχειριστούν μεγάλο όγκο ασθενών με λιγότερο προσωπικό λόγω των αναστολών, ενώ η λίστα αναμονής για χειρουργεί μπορεί να φτάνει πάνω από χρόνο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, χθες εφημέρευε το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Η προσέλευση στα ΤΕΠ ασθενών με κοροναϊό και μη, θύμιζε την προ covid εποχή, λόγω χαλάρωσης και άρσης των περιορισμών.

Προσήλθαν 935 ασθενείς προς εξέταση. Πριν το κοροναϊό προσέρχονταν περί τους 1.000.  Συνολικά εισήχθησαν 31 περιστατικά κοροναϊού και 25 ύποπτα κρούσματα κοροναϊού, γεγονός που δείχνει ότι αυξάνονται οι νοσηλείες λόγω του ιού.

Με τα επιχειρησιακά σχέδια για τη λειτουργία των νοσοκομείων που εκπονήθηκαν και εκτελούνται για την κάλυψη των 7.000 κενών που προκλήθηκαν από τις αναστολές εργασίας μειώθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού και γενικών περιστατικών στη Θεσσαλονίκη και τα περιφερειακά νοσοκομεία της κεντρικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα να έχουμε καθημερινά διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Έκλεισε η ΜΕΘ της Έδεσσας

Σήμερα έκλεισε η ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας παρά τις παρεμβάσεις μας. Δύο εκ των τριών εντατικολόγων της Έδεσσας μεταφέρθηκαν στα Γιαννιτσά για να καλύψουν τα κενά. Τώρα λένε θα τη μετατρέψουν σε ΜΑΦ. Ένας εντατικολόγος έμεινε. Η ΜΑΦ του ενός εντατικολόγου δεν μπορεί να νοσηλεύει διασωληνωμένα περιστατικά

Στον αέρα τα χειρουργεία

Η κανονικότητα απαιτεί να γίνονται προγραμματισμένα χειρουργεία, να εκδίδονται και να επικαιροποιούνται λίστες αναμονής χειρουργείων και όχι να υπάρχουν σε λίστα αναμονής ασθενείς δύο και τρία χρόνια για χειρουργείο.

Στα νοσοκομεία δεν γίνονται σοβαρά χειρουργεία που απαιτούν εισαγωγή σε γενική εφημερία λόγω των ελλείψεων.

Ο ιδιωτικός τομέας παραμένει ανέγγιχτος. Δεν παραχωρούνται ΜΕΘ για να μπορούν στις ιδιωτικές κλινικές να προγραμματίζουν σοβαρές επεμβάσεις εν αντιθέσει με τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι χειρουργικές αίθουσες περιορίστηκαν λόγω αναστολών εργασίας

Λίστες χειρουργείων δεν εκδίδονται ή δεν τηρούνται. Στο Ιπποκράτειο λειτουργούν 3 χειρουργικές αίθουσες από τις 9 που διαθέτουν και τις 7 που λειτουργούσαν.

Στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ από 12 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν 6.

Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ από 12 τις χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν 8.

Για ποια κανονικότητα μιλάμε;

πηγή: www.in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015) :

13.0 ΥΓΕΙΑ

Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.

Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.

13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.
13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.
13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.
13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.
13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.
13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα. ΣΕΛΙΔΑ 27 από 40
13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,
13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.
13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών.
Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

ΠΗΓΗ: http://www.artemis-sorras.gr/programmatikes-dilosis-politikou-forea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ