ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Αθώος ο Άνθιμος και η διοίκηση του "Παπάφειου" για την υπόθεση βιασμού ανήλικου τροφίμου

 




Τι αποφάνθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Αθωωτικό βούλευμα εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τη διοίκηση του "Παπάφειου" Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης και του διευθυντή του Ιδρύματος, πράξη που αφορά την υπόθεση βιασμού ανήλικου τροφίμου από άλλους τροφίμους

Συγκεκριμένα οι εμπλεκόμενοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματία.

Μεταξύ αυτών που απαλλάσσονται είναι και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του «Παπάφειου».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Οκτώβριο. 

Διοίκηση και διευθυντής κατηγορούνταν ότι προσπάθησαν να αποκρύψουν την αναφορά κοινωνικής λειτουργού που έκανε λόγο για βιασμό μικρού αγοριού από άλλους ανηλίκους, περιστατικό που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2012, μέσα στο «Παπάφειο».

Η όλη συγκάλυψη έγινε για να μη... θιγεί το όνομα του Ιδρύματος.

Η δικαστική έρευνα διαπίστωσε ότι δεν προκύπτουν ποινικά επιλήψιμες πράξεις και προτάθηκε η αρχειοθέτηση της δικογραφίας, εισήγηση που δεν εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Ζητήθηκε δε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των διοικούντων.

Στον αντίποδα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, υιοθετώντας την πρόταση της αντεισαγγελέως πλημμελειοδικών,  δέχεται πως οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, μόλις γνωστοποιήθηκε το πρώτο περιστατικό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπόθεσης. Το δικαστικό συμβούλιο κρίνει ότι δεν προέκυψε δόλος ούτε έγινε προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

Για τη σεξουαλική κακοποίηση του μικρού αγοριού, παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων συνολικά έξι ανήλικοι, που κατηγορούνται για διάφορες πράξεις.

ΠΗΓΗ: https://www.alfavita.gr/


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β3 ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
tasos13theo@gmail.com
6945110955

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ